Krysset återuppstår 17 juni

Natten till den 8 januari brann den legendariska hamburgerrestaurangen Krysset i Skellefteå ner. Sedan dess har Krysset sökt en lösning för att så snabbt som möjligt kunna servera gästerna igen. Redan 48 timmar efter branden öppnades ett mobilt kök. Nu har Krysset hittat en ännu bättre lösning i väntan på en permanent lokal och flyttar in i Sibyllas fastighet.

För familjeföretaget Max är Skellefteå historisk mark. Det var här som grundarna, arbetande styrelseordförande Curt Bergfors och hans dåvarande sambo Britta, öppnade den andra av kedjans restauranger, som genom åren blivit en institution.

– Efter branden välde en våg av kärlek över Krysset. Många skellefteåbor och vi på Max har många härliga minnen från Krysset. Restaurangen betyder mycket för oss. Därför har vi sökt efter en lösning som gör att vi snabbt kan öppna igen, säger Richard Bergfors, VD för Max Hamburgare.

Från Krysset finns fortfarande en önskan om att flytta tillbaka till den ursprungliga platsen och det finns långt gångna förhandlingar med tomtägaren. Genom att tillfälligt flytta in i den tidigare Sibyllarestaurangen kan Krysset snabbt öppna igen. Den nya restaurangen öppnar redan 17 juni och kommer att ha större kapacitet, drive-in och dessutom finns den klassiska luckan kvar. Menyn kommer att vara samma som tidigare, inklusive Buremålet.

All personal som arbetar på Sibylla och Krysset fortsätter sin anställning.

– Vi flyttar verksamheten till den tillfälliga lokalen och tar med vår befintliga personal och den personal som idag arbetar på Sibylla. Tillsammans kommer vi att se över personalbehovet, det är inte osannolikt att vi behöver rekrytera, säger Malin Pettersson, restaurangchef på Krysset i Skellefteå.